Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Το μαγικό νούμερο τρία

...Ή αλλιώς μια βραδυά με σούπερ αγαπημένες φιλενάδες!

...Ή αλλιώς μηδενίζοντας τις αποστάσεις... οκ, κάπου εδώ θα σταματήσω τους εναλλακτικούς τίτλους ;)

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την τύχη να περάσω αρκετές μερούλες στην Δράμα με τις μεγάλες μου αδυναμίες, την Μαρία και την Έλενα, τις οποίες πραγματικά θαυμάζω, όχι μόνο για την ποιότητα των δημιουργιών τους, αλλά κυρίως για την ποιότητά τους ως άνθρωποι. Και θα σταματήσω και πάλι εδώ, ξέρουν αυτές ;)

Το λοιπόν... η Έλενα κι εγώ είχαμε πάρει βέβαια και κάποια υλικά μαζί μας και η απίστευτα φιλόξενη οιδέσποινά μας Μαρία μοιράστηκε τα υλικά της μαζί μας, οπότε είπαμε να σκραπάρουμε λίγο το βράδυ που κοιμήθηκαν οι μικρούλες. Και καθώς η πρόκληση του Scraps n Pieces έχει θέμα τον μαγικό αριθμό τρία, έβγαλα τρεις φωτογραφίες με το τι ξεκίνησε να φτιάχνει η κάθε μία μας. Η σύνθεση λοιπόν αφιερωμένη στο τριαδάκι:


Συμπέρασμα: είναι τελικά δύσκολο να φωτογραφίσεις χαρτί ακουαρέλας!

Hasta la proxima chicas! Ελπίζω να επαναληφθεί σύντομα!

Ελπίζω να σας αρέσει!

Φιλιά,
ΝατάσαPin It

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Supreme Scrap Tournament 4ος γύρος - Κρυφτό

Άι, καλά. Μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν είχα δημοσιεύσει εδώ την κάρτα που έφτιαξα για τον τέταρτο γύρο του Supreme Scrap Tournament.

Έπρεπε λοιπόν να κάνουμε μία κάρτα με δύο κρυφά στοιχεία, ενώ απαγορεύεται η χρήση μελανιών, σφραγίδων, γκέσο, χρωμάτων κλπ.

Αυτή η απαγόρευση των σφραγίδων στις κάρτες είναι αρκετά δύσκολη... ευτυχώς υπάρχουν τα rubons ;)

Ψάχνοντας λοιπόν στο ίντερνετ για έμπνευση, βρήκα μία κάρτα που λέγεται - σε ελεύθερη μετάφραση - μηχανική κάρτα ίριδας. Και μου φάνηκε καλή ιδέα να την δοκιμάσω, εφόσον μπορούσα να κόψω τα κομάτια με το cameo. Ένα θα σας πω: περισσότερο από 4 ώρες για να την κάνω να λειτουργήσει κανονικά! Αλλά μου μπήκε και δεν μπορούσα να παραιτηθώ. Πέρασε και ένα κανονικότατο crash test από την γλυκύτατη κόρη της Μαρίας ... προκρίθηκε και στον τελικό, οπότε χαλάλι ο κόπος!

Αν θέλετε να την δοκιμάσετε κι εσείς, μπορείτε να την βρείτε εδώ: Iris Mechanical Card

Και η κάρτα που έφτιαξα:
Τα δύο κρυφά στοιχεία μου είναι το ένα μέσα στο άλλο. Με τον μηχανισμό που έκανα, κατεβάζεις κάτω τον μοχλό, ανοίγει ένα παράθυρο και αποκαλύπτει τον φάκελο. Μέσα στον φάκελο, έχω βάλει το "μυστικό".

Ελπίζω να σας αρέσει!

Φιλιά,
ΝατάσαPin It

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Supreme Scrapbooking Tournament - 4ος γύρος: Κρυφτό

Γεια σας!!!

Τα κατάφερα να περάσω και στον τέταρτο γύρο του Supreme Scrap Tournament 2014!!! Είμαι πολύ χαρούμενη καθώς ο συναγωνισμός είναι έντονος με καταπληκτικές συμμετοχές!

Η πρόκληση λοιπόν του τέταρτου γύρου, η οποία οφείλω να ομολογήσω ότι μου άρεσε πολύ...

Διπλή σύνθεση λοιπόν (ω ναι, πάλι!!!), τουλάχιστον 8 διαφορετικές φωτογραφίες, τουλάχιστον 3 κρυφά στοιχεία (το βασικό θέμα της πρόκλησης) και απαγορεύονται τα μελάνια, οι μπογιές, οι σφραγίδες, το γκέσο... οτιδήποτε mixed media εν ολίγοις!

Και η σύνθεση που έφτιαξα:


Τα τρία κρυφά στοιχεία είναι το journaling και κοντινές φωτογραφίες των "πρωταγωνιστών" της σύνθεσης, του Ανδρέα και της Λόλας.

Το journaling είναι πίσω από την καρτέλα με το σήμα & και "τραβιέται" με την βοήθεια του βέλους στο κάτω μέρος (το οποίο υποτίθεται ότι είναι hint):


H φωτογραφία της Λόλας είναι κάτω από ένα απλό κάλυμα:


Η φωτογραφία του Ανδρέα "τραβιέται" με την βοήθεια του tab - ουσιαστικά στρίβει προς τα πάνω με την βοήθεια ενός brad. Το μαύρο βέλος κάτω δεξιά υποτίθεται ότι είναι επίσης hint ;)


Ελπίζω να σας αρέσει!

Αύριο θα πρέπει να επιστρέψω με την συμμετοχή μου με κάρτα, καθώς μετά φεύγω και δεν θα έχω χρόνο να την φτιάξω πριν την διορία!

Φιλιά,
ΝατάσαPin It

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Supreme Scrap Tournament round 3 - Doodle

Βρεεεεεε τι έχουμε πάθει με αυτό το Supreme Scrap Tournament... Τόσο τρέξιμο, τόσες συζητήσεις, τόσο χρόνο, ούτε που το φανταζόμουν!!!!

Μην γκρινιάζω, κατάφερα και πέρασα στον τρίτο γύρο. Ξέχασα να κάνω ανάρτηση με αυτά που έφτιαξα στον δεύτερο γύρο, θα τα βάλω στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

Το λοιπόν... το θέμα του τρίτου γύρου είναι doodle. Ωραιότατο θέμα σκέφτηκα μόλις το είδα. Και έρχονται και οι επιπλέον διευκρινήσεις και αρχίζει το θέμα και ζορίζεται.

Τέσσερις φωτογραφίες, απαγορεύονται αυτές με ανθρώπους. Doodle σε δύο φωτογραφίες (ούτε μία, ούτε τρεις, ούτε τέσσερις. Δύο). Journaling και τίτλος κατ'ευθείαν πάνω στο layout. Απαγορεύονται οι γραμματοσειρές οποιαδήποτες μορφής, όλα στο χέρι. Α, πήγα να το ξεχάσω: απαγορεύονται και τα λουλούδια... απλά αυτό δεν με πόνεσε ιδιαίτερα ;)

Και μια και έχουμε καρναβάλια (τα κανονικά βρε), σκέφτηκα να μασκαρέψω την Λόλα που εμπνέει για τέτοιου είδους χιούμορ. Ορίστε τι έφτιαξα:Και κάποιες κοντινές εικόνες:

Χρησιμοποίησα doodling στις φωτογραφίες για να μεταμφιέσω την Λόλα σε άντρα... με καπέλο του Dr. Seuss (δεν χάρηκε και πολύ με αυτό, χεχεχε). Έκανα με doodle τόξα, καρδιά, αστέρι, θαυμαστικό, τα έκοψα και τα κόλλησα με foam sticker:


Για το journaling έβαλα την Λόλα να μιλάει, και για να το κρατήσω πάνω στο layout έβαψα τα bubbles με άσπρη ακρυλική μπογιά και έγραψα πάνω τους με μαρκαδοράκι:


Για τον τίτλο χρησιμοποίησα για πρώτη φορά μία τεχνική που ήθελα να δοκιμάσω - να χρησιμοποιήσω ακρυλική μπογιά με στρογγυλό πινέλο:Και η κάρτα...

Και πάλι doodle με τις εξής οδηγίες: να γράψουμε το μήνυμα κατ'ευθείαν πάνω στην κάρτα, να μην χρησιμοποιήσουμε σφραγίδες, να μην χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε εικόνα από χαρτιά ή οτιδήποτε, να κάνουμε doodle σε τουλάχιστον τρία στοιχεία... και να μην χρησιμοποιήσουμε λουλούδια ;)

Εμπνευσμένη από την Stephanie Ackerman, έκανα την ακόλουθη κάρτα:


Τα σπιτάκια, την καρδιά και δύο σύννεφα τα έκανα doodle πάνω σε άλλα χαρτιά, τα έκοψα τριγύρω και τα κόλλησα με foam stickers για να δώσω διάσταση. Πρόσθεσα και glossy accent στην καρδιά και στο μήνυμα για να ξεχωρίσουν (αν και δεν φαίνεται στην φωτογραφία):
Ελπίζω να σας αρέσουν!

Α, και του δεύτερου γύρου: αυστηρά μονοχρωματικό, για τη σύνθεση διπλή σύνθεση, τουλάχιστον μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, μία φωτογραφία να χωρίζεται στη μέση... για τις κάρτες ζητούσαν μία κάρτα 3d και απαγόρευαν την χρήση κοπτικών μηχανημάτων. Εντάξει, μας βγήκε η πίστη σε όλες νομίζω. Ορίστε αυτά που έκανα:


Και η κάρτα:Ελπίζουν να σας αρέσουν!

Φιλιά,
Νατάσα


Pin It