Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Προσκλητήρια βάπτισης

Δεν μπόρεσα να κάνω κάποια κάρτα τελευταία, καθώς ήμουν πολύ απασχολημένη... Πρώτα ένα επαγγελματικό ταξίδι την προηγούμενη εβδομάδα, και το σαββατοκύριακο ετοίμασα με την ξαδέλφη μου προσκλητήρια για την βάπτιση της κόρης μίας φίλης μας. Ακολουθούν φωτογραφίες και περιγραφή του πώς τα φτιάξαμε.





Το θέμα της βάπτισης είναι το κοριτσάκι που βλέπετε στην φωτογραφία, και τα χρώματα είναι το ροζ και το μπεζ.





Πρώτα, φτιάξαμε την σφραγίδα με το κοριτσάκι και το όνομα του μωρού! Ενθουσιάστηκα πραγματικά, καθώς ήταν η πρώτη φορά που φτιάξαμε μία σφραγίδα. Χρησιμοποιήσαμε το Stamp!t της Imagepac. Η πρώτη προσπάθεια ήταν αποτυχημένη. Πάθημα που έγινε μάθημα: δεν χρησιμοποιούμε διαφάνεις για να εκτυπώσουμε το σχέδιο! Το φως της λάμπας που χρησιμοποιείται για να σκληρύνει το gel διαπερνά το μαύρο χρώμα. Η δεύτερη προσπάθεια, αν και ήμασταν σίγουρες ότι και πάλι δεν θα ήταν επιτυχημένη, τελικά έπιασε. Μάθημα: ένα απλό χαρτί για εκτύπωση σε inkjet κάνει την δουλειά του (αν και ενισχύσαμε το μαύρο του σχεδίου με μόνιμο μαύρο μαρκαδόρο). Ενθουσιάστηκα και όταν είδα το πόσο καθαρό ήταν το όνομα στην σφραγίδα.







Όταν ετοιμάστηκε η σφραγίδα, κόψαμε τα χαρτιά πάνω στα οποία θα την σφραγίζαμε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσαμε ροζ μελάνι και διαφανή σκόνη ανάγλυφου. Η μία σφράγιζε, η άλλη ετοίμαζε τα ανάγλυφα. Καλή συνεργασία!





Στη συνέχεια η δουλειά έγινε ευκολότερη, ευτυχώς μετά από όλες αυτές τις σφραγίδες και τα ανάγλυφα! Κόψαμε το ροζ χαρτόνι που θα χρησιμοποιούσαμε ως πλαίσιο, στρογγυλοποιήσαμε όλες τις γωνίες (ροζ και εκρού χαρτόνι, κενές κάρτες), και τα κολλήσαμε.

Χαριτωμένη λεπτομέρεια - σφραγίσαμε έναν μικρό ροζ φιόγκο στο πίσω μέρος του φακέλου.




Τέλος, εκτυπώθηκε και το κείμενο σε ροζ περλέ φύλλα, στρογγυλοποιήθηκαν οι γωνίες και κολλήθηκε στο εσωτερικό της πρόσκλησης.





Και μετά η ξαδέλφη μου έβγαλε αυτές τις ωραίες φωτογραφίες των προσκλήσεων! Δεν είναι τρομερές; Οι φωτογραφίες εννοώ ;ο)











Έχουμε κι άλλη δουλειά για την βάπτιση, καθώς θα ετοιμάσουμε και το κουτί βάπτισης (μόλις το παραλάβαμε σήμερα), το λαδόκουτο, την λαμπάδα, τον στολισμό... Αν και δεν έχουν σχέση με κάρτες, θα ανεβάσω στο blog φωτογραφίες όταν θα είναι έτοιμα. Οπότε ξέρετε τι θα κάνω κι αυτό το σαββατοκύριακο...

Pin It

2 σχόλια:

Irini είπε...

Just wanted to say HI!
I am Irini and I saw you became a follower of the get creative crafty croppers challenge blog I set up.
Thank you! and I look forward to seeing you there.....as a card maker you will love November's challenge so
see you there!!

marie είπε...

Πολυ ομορφο προσκλητηριο μπραβο!

Δημοσίευση σχολίου