Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Amigu... πως;;; Τι;;;

Μα τι είναι το Amigurumi?

Σύμφωνα με την Wikipedia, Amigurumi ή 編みぐるみ είναι η Ιαπωνέζικη χειροτεχνία των πλεκτών μικρών ζώων και ανθρωπόμορφων πλασμάτων. Προέρχεται από τις λέξεις ami, που σημαίνει πλεκτός, και την λέξη nuigurumi, που σημαίνει γεμιστή κούκλα.

Σε απλά ελληνικά: φτιάχνω κουκλάκια με βελονάκι.

Δεν κάνω πολλά, ούτε συχνά, αλλά είναι πραγματικά από τις πιο ευχάριστες ασχολίες μου...

Σε αυτό το πρώτο μου δημοσίευμα, έχω συγκεντρώσει κάποια από τα κουκλάκια που έχω ετοιμάσει μέχρι στιγμής. Ελπίζω να σας αρέσουν, αν και όπως είναι φανερό σε μερικά από αυτά, είμαι πραγματικά πρωτάρα!

Σημείωση: οι φωτογραφίες είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω. Αν καταφέρω αργότερα (δηλαδή άλλη μέρα) να βγάλω άλλες φωτογραφίες, θα τις αντικαταστήσω.

Λοιπόν... αρχίζω:

Το πρώτο μου amigurumi: ο στόχος ήταν να φτιάξω ένα σκυλάκι, τελικά μου βγήκε εξωγήινο σκυλάκι... δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί το λέω ;ο)

 

Ε, ναι... είναι "κάπως" περίεργο... πρώτο μάθημα από το πρώτο amigurumi: όσο σωστά και να έχεις κάνει τα ξεχωριστά κομμάτια (κεφάλι, πόδια, αυτιά, σώμα), αν δεν τα κολλήσεις σωστά, το αποτέλεσμα θα είναι... ε, ας το πούμε αστείο. Και το τρικολόρε μαλλί που χρησιμοποίησα δεν βοήθησε καθόλου.

Ε, μετά από αυτό, πήρα το μάθημά μου και είπα να κάνω κάτι που δεν χρειάζεται ράψιμο... και είναι πολύ απλό. Ετοίμασα λοιπόν ένα αβγό για να μπει στην συλλογή των αυγών της μαμάς μου:


Το ράψιμο της τσόχας για τα μαγουλάκια με δυσκόλεψε αρκετά θα έλεγα... αλλά το αυγουλάκι μου μου άρεσε αρκετά. (Καιρός είναι τώρα να το δώσω και στην μαμά μου μετά από τόσο καιρό που το έχω κρατήσει!)

Μετά έφτιαξα άλλο ένα αστείο amigurumi... Το παγωτό-τρελός-καλλιτέχνης:


Με αυτό λοιπόν έμαθα κάτι άλλο: ότι εξίσου σημαντικό με το σωστό ράψιμο, είναι και το σωστό γέμισμα! Άντε να καταλάβει τώρα ο άλλος ότι αυτό υποτίθεται ότι είναι παγωτό πύραυλος...

Το επόμενο που έφτιαξα το έκανα σωστά, αλλά τελικά όντως η πατέντα ήταν λίγο περίεργη. Ιδού η φαρδύτατη καρδιά μου:


Κάποια στιγμή θα τροποποιήσω λίγο τις οδηγίες, να φτιάξω μία άλλη καρδιά.

Το επόμενο amigurumi το λάτρεψα, γιατί ήταν το πρώτο που μου άρεσε πάρα πολύ:


Μου φαίνεται ότι χάνει πολύ στη φωτογραφία. Είναι πάντως ένα γλυκύτατο αχλαδάκι.

Μετά από το αχλάδι, είπα να προσπαθήσω πάλι κάτι με πόδια. Και μου φαίνεται ότι το παράκανα. Μου βγήκε το λάδι να ράψω τα 8 πόδια του χταποδιού! Αλλά τουλάχιστον ήμουν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα 


Ήθελα να φτιάξω και το παιδάκι του χταποδιού... αλλά είναι στις εκκρεμότητές μου. ;ο)

Τέλος, βρήκα στο διαδίκτυο κάτι πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα και άρχισα να πειραματίζομαι. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:


Αυτό μου άρεσε πολύ... αλλά είχα δυσκολίες στο να βρω κουμπιά να χρησιμοποιήσω ως μπάλες. Στη συνέχεια δοκίμασα ένα μονόχρωμο:


Μου άρεσε μεν, αλλά τα χρώματα δεν με ικανοποίησαν τόσο.

Τώρα, ετοιμάζω μία σειρά από χριστουγεννιάτικα δέντρα, που θα τα κάνω δώρο τα χριστούγεννα. Δεν τα έβγαλα φωτογραφίες, θα τα ετοιμάσω όταν τα έχω όλα έτοιμα. Μέχρι στιγμής, έχω ετοιμάσει 5 σε διάφορα μεγέθη ;ο)

Όσο για τις οδηγίες, η καρδιά και το δέντρο είναι οδηγίες που βρήκα στο site Ravelry και τα υπόλοιπα είναι από τα υπεροχότατα βιβλία της Ana Paula Rimoli. Ρίξτε αν θέλετε μια ματιά στο blog της να δείτε τα πραγματικά γλυκύτατα Amigurumi της... πού θα πάει, θα κάποια στιγμή θα τα κάνω κι εγώ αυτά τα Amigurumi!!!
Pin It

2 σχόλια:

ZlatkoGR είπε...

Μόλις ανακάλυψα τούτο δω. Δεν ξέρω, τα λάτρεψα όσα κάνεις και ειδικά τις χριστουγεννιάτικες κάρτες γιατί αγαπώ Χριστούγεννα (και μου θύμισαν και το BallyClaus του bc). Θα σε παρακολουθώ! :-)

Unknown είπε...

Zlatko μου!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! :D

Έχεις και pm στο bookcrossing ;o)

Δημοσίευση σχολίου