Σάββατο 28 Μαΐου 2011

CAS card... aka καθαρή και απλή κάρτα




Εδώ και καιρό ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω μία "CAS" κάρτα. CAS: Clear and simple, δηλαδή καθαρή και απλή. Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο απ'όσο φαίνεται! Τελικά σήμερα εμπνεύστηκα από την πρόκληση του Less is More Challenge #17 Συνταγή - Διάλεξε ένα τετράγωνο. Δηλαδή, ένα από τα πέντε τετράγωνα που βλέπετε στο ακόλουθο σχέδιο:


Προφανώς, διάλεξα την κάτω δεξιά γωνία.

Εκτός του ότι αυτή είναι η πρώτη απλή κάρτα που ετοιμάζω, για πρώτη φορά δοκίμασα και να δοκιμάσω την τεχνική της νερομπογιάς. Είχα δει κάποια βίντεο σχετικά με το θέμα, αλλά πάντα νόμιζα ότι ήταν δύσκολο για μένα. Σήμερα το πρωί, άρχισα να δοκιμάζω διάφορα λευκά χαρτόνια, την ένταση των χρωμάτων ανάλογα με την ποσότητα του νερού, μελάνια για την σφραγίδα... Και μου άρεσε πολύ!

Στο τέλος χρησιμοποίησα το μελάνι Memento Cocoa για να σφραγίσω την εικόνα, καθώς ήθελα καφέ χρώμα και δεν είχα και πολλές επιλογές. Αν το αφήσετε να στεγνώσει καλά, δεν μουντζουρώνεται με το νερό.

Για "νερομπογιές" χρησιμοποίηση Distress Inks.

Δεν είχα χαρτί ακουαρέλα (καθώς δεν είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω την τεχνική της νερομπογιάς!), και τελικά διαπίστωσα ότι ένα χοντρό χαρτί για μολύβι μου έδινε το καλύτερο αποτέλεσμα...

Τελικά, το αποτέλεσμα είναι η κάρτα που βλέπετε και που ελπίζω να σας αρέσει ;ο)

Υλικά:


Pin It

5 σχόλια:

Ειρηνη Σ είπε...

μου αρεσει πολυ που ειναι τοσο απλη η καρτα σου

despina είπε...

Απλά υπέροχη!!!

Envy είπε...

Καλά είναι τα "φορτωμένα" αλλά και τα απλά είναι απαραίτητα! πολύ όμορφη καρτούλα!

Dolly Daydreams είπε...

I think this challenge is always more difficult than it seems trying no to over do things. Your card is so pretty simple and very effective and I love it.

Marie

πηγη είπε...

μου αρεσουν πολυ οι καρτες σου. λατρευω που γραφεις τα υλικα και τις οδηγιες. για μια αρχαρια σαν και εμενα ειναι σημαντικο.

Δημοσίευση σχολίου