Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το φιλί του σκύλου

Γεια σας!

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα κι εγώ σκραπάρω... Είμαι βλέπετε κάπως (αυτές οι άτιμες μέρες του μήνα) και δεν έχω διάθεση για τίποτα. Καλά που έχουμε και τα χαρτικά μας να κάνουμε κάτι!

Σήμερα λοιπόν έκανα μία σύνθεση με μία ιστορία που ήθελα να αποτυπώσω για τον Ανδρέα. Την ιστορία ακόμα δυσκολεύομαι κάπως να την πω οπότε δεν θα σας πω λεπτομέρειες, έχω γράψει την περίληψη στο journaling που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.  Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το scrapbooking ναι, μπορεί να είναι και θεραπευτικό! Η σύνθεση είναι η ακόλουθη:


Αν και πλέον έχω φτιάξει κάποιες συνθέσεις, θεωρώ ότι είμαι ακόμα στην αρχή και πειραματίζομαι με διάφορες τεχνικές, στυλ κλπ. Οπότε θα σας πω λίγο παραπάνω για αυτά που έφτιαξα.

Πρώτα απ'όλα, αυτή τη φορά έκανα κάτι που ήθελα καιρό να κάνω: να χρησιμοποιήσω σκούρο φόντο και να παίξω με άσπρο mist, εμπνευσμένη από τις καταπληκτικές συνθέσεις της γκουρού Ειρήνης. Ο συνδυασμός του άσπρου mist, των άσπρων faux stitching και των καφέ χρωμάτων κάνουν την σύνθεση να φαίνεται σαν δερμάτινη από κοντά, αν και δεν φαίνεται το ίδιο στην φωτογραφία.

Το sketch που εφάρμοσα είναι από το My Creative Sketches, όπου προλαβαίνω στο τσακ να λάβω μέρος στην πρόκληση:



Για να τονίσω τα γράμματα του τίτλου λίγο παραπάνω, έβαλα γύρω-γύρω άσπρο gel στυλό:




Η αγαπημένη Marie μου έδωσε την ιδέα με ένα από τα πάντα ουσιαστικά και εύστοχα σχόλιά της να χρησιμοποιήσω το Silhouette SD για να φτιάχνω τις δικές μου, οικονομικές μάσκες - ευχαριστώ Marie για την ιδέα! (duh!) Έτσι κι έκανα, κόβοντας ένα σχέδιο πατούσας ζώου και χρησιμοποιήσα το αγαπημένο μου άσπρο mist του Studio Calico. Επειδή όμως μου άρεσε και το κραφτ χαρτί που χρησιμοποίησα ως μάσκα, δοκίμασα να δω πώς θα έβγαινε αν το πρόσθετα κι αυτό. Το τρισδιάστατο αποτέλεσμα που έβγαινε όταν έβαζα τις πατούσες λίγο πιο πέρα μου άρεσε και το κράτησα. Τόνισα το σχέδιο και πάλι με το άσπρο gel στυλό:



Όλα τα χαρτιά, καθώς και τα γράμματα του τίτλου είναι από κιτ του Studio Calico που ήθελα να χρησιμοποιήσω. Έκοψα διάφορες λωρίδες από φωτεινά χαρτιά του κιτ για να κάνουν αντίθεση με το σκούρο φόντο, τις κόλλησα μεταξύ τους και έκοψα την κάτω άκρη σαν σημαιάκι, ένα σχέδιο που μου αρέσει πολύ. Εκεί που ενώνονται τα χαρτιά έκανα ένα γαζάκι με την αγαπημένη μου πλέον μίνι ραπτομηχανή μου (που παραδόξως ακόμα λειτουργεί!). 

Και επειδή πάντα μου λείπει ένα πλαίσιο γύρω από τις συνθέσεις, χρησιμοποίησα και πάλι το άσπρο gel στυλό για ένα faux stitching παρόμοιο με αυτό που έκανα και στις πατούσες:




Και τέλος, το journaling με την σύντομη ιστορία που σας είπα στην αρχή, το οποίο κρύβεται πίσω από την φωτογραφία. Και ναι, έκανα λάθος με το όνομα, υπάρχουν δύο σκυλάκια στο σπίτι με παρόμοια ονόματα και μπερδεύτηκα. Δεν πτοούμαι! Έγραψα το σωστό όνομα σε ένα άσπρο κομμάτι χαρτί και το έβαλα από πάνω. Τα χειροποίητα έχουν και λάθη, σωστά; ;ο):




Ελπίζω να σας αρέσει! Και μόνο που χρησιμοποίησα αυτές τις τεχνικές, προσωπικά την χάρηκα πάρα μα πάρα πολύ την σύνθεση.

Πολλά φιλιά και Καλό Πάσχα!

Νατάσα

Υλικά:


Pin It

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Πέρασα να ευχηθώ Καλή Ανασταση με υγεία, αγάπη ευτυχία και επαγγελματική ευημερία! Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!
Πολύ όμορφη δημιουργία

Κατερινα είπε...

Πανεμορφη συνθεση!!!!!!!!!!!!!!!!Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα!!!!!!!!!!!

Ελευθερία είπε...

Καλή Ανασταση !!!! να εισαι καλα!!! η συνθεση σου πολυ ομορφη...και μου αρέσει η λεπτομερής περιγραφή σου!!!!

Ελένη είπε...

Καλή Ανάσταση Αναστασία! Μου αρέσουν πολύ οι συνθέσεις σου και χαίρομαι που μοιράζεσαι μαζί μας και τις τεχνικές σου!

Ανώνυμος είπε...

ωχ! πολυδαγκαμένη από σκυλιά σαν παιδί ,λάτρης του δε ακόμη!!! είναι μωρά κ αυτά!! ελπίζω να μην το δάγκωσε το μωρό.. πάντως η σύνθεση είναι σίγουρα a winner!!!

Maria Tsil είπε...

Μα είναι τόσο όμορφη!!!!Τόσο όμορφη!!
Θα ήθελα να ακούσω τις εντυπώσεις σου για τα κιτ του studio calico.Τα φλερτάρω εδώ και καιρό και η γνώμη σου θα μου πολύτιμη!Φιλιά πολλά!Καλή Ανάσταση!'

Ανώνυμος είπε...

Η συνθεση φοβερή, και σίγουρα ωραία θεραπεία για τις δύσκολες μέρες ... πω, πω ... πολύ εντυπωσιακος ο λευκός στυλός ... και μου αρέσουν πολύ τα μεγάλα paws σου! Χρόνια πολλά Νατάσα, και να περάσετε καλά απόψε!!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Καλό Πάσχα σου εύχομαι!! Να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες!!

puccarina είπε...

Είναι εξαιρετική!! Τρομερό το αποτέλεσμα του mist στο σκούρο χαρτί και αν μου λές ότι και απο κοντά είναι ακόμα πιο σούπερ τι να πώ υποκλίνομαι! Περαστικά στον μικρούλη Ανδρέα και Καλό Πάσχα Νατασάκι με υγεία πάνω απ όλα ;)

Valia Katzaki είπε...

Καταπληκτική σύνθεση!

Αλέκα Καλαμάκη είπε...

Πάρα πολύ ωραία σύνθεση Νατάσα!!!
Καλή Ανάσταση και καλά να περάσεις!!!

justice είπε...

mou aresei para polu h synthesi sou Natasa!!!Ontws ta xartakia mas leitourgoun psyxotherapeftika!na exeis ena omorfo pasxa k kali anastasi!

Ανώνυμος είπε...

Hi Natasha, hope you had a happy Easter sending you lots of warm and positive thoughts. So glad I could have been some assistance ! What a beautiful layout, the picture is so perfect what a beautiful little baby he is. No one could ever tell that you are a novice to scrapbooing, you are a talented artist and have shown us on more than several occasions the variety and the beauty of your work. Love the misting and the use of the gel pen, the faux stitching is a great addition.

Take care
Marie

Δημοσίευση σχολίου