Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πάρτυ με παγωτά!

Άλλη μία καρτούλα από μένα... πήρα φόρα, χαχαχα


Ο χρωματικός συνδυασμός που χρησιμοποίησα πριν λίγες μέρες (γαλάζιο, ροζ και πορτοκαλί) με φόβησε στην αρχή, αλλά μου έδωσε τέτοια καλοκαιρινή αίσθηση και έμπνευση, που σκέφτηκα να το επαναλάβω.

Χρησιμοποίησα και πάλι το sketch της Lucy στο Lily Pad Cards και εφόσον την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα και χαρτί για νερομπογιές, είπα να το χρησιμοποιήσω.

Η κάρτα είναι για τις ακόλουθες προκλήσεις:

Lily Pad Cards - Lucy's Lovely Lines με το ακόλουθο sketch:



Hero Arts June 2011 challenge - για την επιλογή "χρωματισμός με νερομπογιές.

Στην κάρτα αυτή χρησιμοποίησα τα Distress Inks με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

1. Για το φόντο: Resist technique - τεχνική... αντίστασης;;; Με λίγα λόγια: σε λευκό χαρτόνι πρώτα κάνουμε το ανάγλυφο με σκόνη ανάγλυφου σε διάφανο ή λευκό χρώμα και στη συνέχεια χρωματίζουμε το χαρτόνι με distress ink (λόγω της μεγάλης επιφάνειας, βολεύει το blending tool). Όπου υπάρχει το ανάγλυφο, δεν κρατάει το χρώμα που προσθέτουμε μετά -εξού και το "resist" ή... "αντίσταση", εφόσον το ανάγλυφο "αντιστέκεται" στο χρώμα.

2. Παγωτά: χρωματισμός με νερομπογιά. Λίγο distress ink, λίγο νεράκι, λεπτό πινελάκι, λίγο το παιδί μέσα σας (τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι)... και χρωματίζετε την εικόνα σας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακρυλική βάση που χρησιμοποιείτε για τις διαφανείς σφραγίδες, για μένα είναι πιο βολικό το craft sheet, γιατί συνηθίζω να απλώνομαι ;ο) Και βέβαια χαρτόνι ακουαρέλας είναι ό,τι καλύτερο γιατί δεν αλλοιώνεται με το νερό. Ακόμα κι όταν κάνει "κούρβα", όταν στεγνώσει επανέρχεται. Αν και είναι λίγο πιο δύσκολο να κόψεις το σχέδιο μετά, ειδικά αν η εικόνα σας έχει λεπτομέρειες, εφόσον είναι αρκετά χοντρό χαρτόνι.

3. Για το μήνυμα και την "χάρτινη κορδέλα": Και πάλι χρωμάτισα λευκό χαρτόνι, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποιήσα το μικρό σφουγγαράκι dauber. Από διάφορες προσπάθειες στο παρελθόν έμαθα ότι μου είναι πιο εύκολη η χρήση του dauber για μικρές επιφάνειες, γιατί με το blending tool τείνω να "τσακίζω" το χαρτί. Από την άλλη, λάβετε υπόψη ότι το χρώμα τείνει να είναι πιο έντονο - συγκρίνετε με τα παγωτά... έχω χρησιμοποιήσει τα ίδια χρώματα!

Αυτά λοιπόν και με την πολυλογία μου σήμερα...

Ελπίζω να σας αρέσει!

Υλικά:



Pin It

3 σχόλια:

despina είπε...

Nατάσα καλημέρα!!!άλλη μια όμορφη,καλοκαιρινή με υπέροχα χρώματα καρτούλα!!!μ'αρέσει που μας δείχνεις και τι έχεις χρησιμοποιήσει και πως τα φτιάχνεις!!!!μπράβο σου!!!

Katerina είπε...

Σλουρπ!!! Είναι για φάγωμα!!!

Dolly Daydreams είπε...

Hi Natasha love your card so pretty and summery a perfect Cas card I love it !

Marie

Δημοσίευση σχολίου