Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβριος - Μήνας για να μάθουμε κάτι καινούριο κάθε μέρα

Γεια σας blogoφιλενάδες μου!

Καλό μας μήνα!

Αυτόν τον μήνα γράφτηκα στο online μάθημα της Shimelle - "Learn something new everyday". Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει για αυτό το μάθημα, είναι ένα scrapbook μάθημα που μας ενθαρρύνει να παρακολουθήσουμε τον κόσμο γύρω μας και να μάθουμε από τις καθημερινές μας εμπειρίες και ανακαλύψεις.


Η ιδέα του να καταγράφω καθημερινά για ένα μήνα κάτι που μαθαίνω μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα. Είναι μια καλή άσκηση για να εστιάσουμε την προσοχή μας στην καθημερινή μας ζωή και στα μικρά και "μεγάλα" πράγματα που μπορούμε να μάθουμε. Είναι, θεωρώ, ένας τρόπος να εκτιμήσουμε και να αναλογιστούμε την ζωή και τις εμπειρίες μας αν θέλετε...

Θέλω να δεσμευτώ ότι θα δημοσιεύω μία ανάρτηση την ημέρα σχετικά με το καθημερινό μάθημα. Επειδή όμως βρίσκομαι σε διακοπές, αν και έχω πάρει μαζί μου κάποια βασικά υλικά, δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορώ να ετοιμάζω τα "μαθήματά" μου κάθε μέρα... και σίγουρα δεν θα τελειώσω τις σελίδες εδώ, καθώς θα χρειαζόμουν και το Big Shot για τις ημερομηνίες, και όχι, αυτό δεν το πήρα μαζί μου! χεχεχε

Επίσης, σε περίπτωση που αναρτώ φωτογραφίες (όπως σήμερα), η ποιότητα δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς δεν έχω την δυνατότητα να φτιάχνω τις φωτογραφίες με το laptop που έχω φέρει μαζί μου, οπότε απολογούμαι εκ των προτέρων για την ποιότητα των φωταγραφιών τις επόμενες ημέρες ;ο)
Λοιπόν... το μάθημα αρχίζει επίσημα σήμερα, αλλά φυσικά δεν έχω το σημερινό "μάθημα", καθώς η ημέρα δεν έχει αρχίσει καλά-καλά (αν και στο πρωινό έμαθα κάτι ενδιαφέρον που μπορεί να είναι και το μάθημα της ημέρας...). Κάθε μέρα λοιπόν θα κάνω ανάρτηση του μαθήματος της προηγούμενης ημέρας. Αυτό που μπορώ να μοιραστώ σήμερα μαζί σας είναι η προετοιμασία που έκανα και το εξώφυλλο που ετοίμασα μία μέρα πριν φύγω διακοπές.

Επειδή ήθελα να το πάρω στα "σοβαρά" από την άποψη να ολοκληρώσω το άλμπουμ για όλο τον μήνα, αποφάσισα να το κρατήσω όσο το δυνατό πιο απλό και να κάνω κάποιες προετοιμασίες πριν το μάθημα (κάτι το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το κάνω συχνά!). Αποφάσισα λοιπόν να δουλέψω με ένα μικρό άλμπουμ σε σχήμα tag. Για αυτό έκοψα χαρτόνια πάχους 1,5χιλ με την μήτρα κοπής Tags and Bookplates του Tim Holtz. Το αποτέλεσμα στις ακόλουθες φωτογραφίες:





Στη συνέχεια στάρωσα τα tags, καθώς πιθανότατα να χρησιμοποιήσω και ανοιχτόχρωμα χαρτιά και δεν ήθελα να φαίνονται πιο σκούρα απ'όσο είναι στην πραγματικότητα...


Τέλος, ετοίμασα το εξώφυλλο:


Αυτά για σήμερα... Καλό μήνα να έχουμε, και καλά μαθήματα!

Τα λέμε αύριο!
Νατάσα Pin It

7 σχόλια:

Aliki είπε...

τέλειο το αλμπουμάκι σου!εγώ μόνο τα χαρτιά έχω ετοιμάσει και σκέφτομαι το εξώφυλλο να το φτιάξω στην πορεία...συμφωνώ πάντως μαζί σου, και εμένα μου άρεσε πολύ η ιδεα του μαθαίνω κάτι καινούριο ΚΑΘΕ μέρα!θα τα λέμε λοιπόν κάθε μέρα!πάω και εγώ να ετοιμάσω την σημερινή μου ανάρτηση...φιλιά και καλά να περνάς!

Katerina είπε...

Καλό μήνα!!!
Δεν ησυχάζεις καλλιτεχνικώς ούτε στις διακοπές και μου αρέσει πολύ!
Υπέροχο το εξώφυλλο και με τρελλαίνει αυτή η ιδέα του να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο καθημερινά...
Μήπως να παρακολουθήσω κι εγώ το μάθημα; Χμμμ...
Φιλιά πολλά

maya =^o^= είπε...

καλό μήνα!!!!!!!! εμένα μου μπήκε τέλεια απο εχθές χεχεεχχε που βρήκαμε τον λάζαρο!!!!!!!!! πολύ ωραία όλα αυτά που μας δείχνεις ευχαριστούμε πολύ!!!πολλά πολλά γατοφιλάκια!!!!!!!!

olga είπε...

Μπράβο σου που θα συμμετάσχεις σε αυτό το μάθημα έχει άκρως ενδιαφέρων και περιμένω πως και πώς να το δω ολοκληρωμένο το album! Θα έχει πολύ ενδιαφέρων να το βλέπουμε να σχηματίζετε σιγά σιγά! Για αρχή πάντως το εξώφυλλο είναι super!

Unknown είπε...

Αλίκη, μπαίνω να δω τώρα! Να δούμε στο τέλος ποια θα έχει το πιο απλό, χιχιχι

Κατερίνα, σε περιμένουμε! Θα είναι ΣΟΥΠΕΡ!!!!!

Maya, χαίρομαι τόσο μα τόσο πολύ για τον Λάζαρο... μέχρι και στο όνειρό μου το είχα δει η τρελή, χαχαχα Όνομα και πράγμα αυτός ο γάτος... Τί σας είπε ο γιατρός για τα ποδαράκια του;

Όλγα, ευχαριστώ πολύ! Να δούμε πώς θα μας πάει... του χρόνου σε περιμένουμε κι εσένα!

maya =^o^= είπε...

μέχρι και στο όνειρό σου ε;;φαντάσου...σε ευχαριστώ.....την τρίτη έχει εγχείρηση 5 ωρών και θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να αναρρώσει..αν πας την ανάρτηση στο Blog για το λάζαρο θα δεις στα σχόλια που έγραψα τελευταία πως έγιναν όλα...και περισσότερες λεπτομέρειες,να μη σου γεμίζω το χώρο εδώ..είσαι κι εσύ φοβερή με τις γάτες..

Αlex... είπε...

Καλη αρχη!!!
Τελικα πηρα μαζι μου υλικα και εργαλεια μαζι μου στο σκαφος!Και αυτο που εμαθα σημερα ειναι οτι δεν θα ξαναφυγω για ιστιοπλοικο ταξιδι χωρις δραμαμινες!Ειμαι χαλια!!!
Απο αυριο ξεκιναω(ελπιζω)!
Φιλια απο Παξους!;)

Δημοσίευση σχολίου