Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Scrapbook*Life*Journal 2012 με την Stephanie Ackerman

Γεια σας - γεια σας!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας κάτι διαφορετικό. Ναι, για αλλαγή δεν είναι κάρτα!

Τελευταία είχα έντονα την επιθυμία να ξεκινήσω ένα είδος ημερολογίου. Κυρίως να καταγράφω σκέψεις μου, ιδέες και αποφθέγματα που διάβασα και μου άρεσαν... ξέρετε τι εννοώ. Το θέμα ήταν ότι δεν ήθελα να το κάνω μόνη μου. Μου φαινόταν πιο ευχάριστη η ιδέα να το κάνω μαζί με άλλους, να τους παροτρύνω και να με παροτρύνουν, να μοιραζόμαστε αυτά που φτιάχνουμε...

Στο μεταξύ πριν από ένα μήνα παρείγγειλα κάτι σφραγίδες που ήθελα καιρό, της Stephanie Ackerman. Αφού έκανα την παραγγελία, έψαξα το blog της για να δω τι άλλα πράγματα φτιάχνει. Ουφ! Η Stephanie κάνει κάτι καταπληκτικά doodles που δεν χορταίνω να βλέπω! Μου βγαίνει αυτό το "μακάρι να μπορούσα να τα κάνω κι εγώ αυτά!"

Διαβάζοντας λοιπόν το blog της μου έκανε εντύπωση ο τρελιάρικος τρόπος που γράφει... και είδα ότι τον Ιανουάριο ξεκινάει ένα μάθημα με τίτλο Scrapbook*Life*Journal. Διαβάζοντας λίγο περισσότερο συνειδητοποίησα ότι ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα! Πρόκειται για ένα "12μηνο, βασικό, εύκολο, χωρίς στρες" μάθημα. Περιλαμβάνει μηνιαία θέματα, μηνιαίο doodle, εβδομαδιαίες παραπομπές, αποφθέγματα σχετικά με το μηνιαίο θέμα, τεχνικές κλπ... και ένα αποκλειστικό group στο Facebook για να επικοινωνούμε εύκολα μεταξύ μας. Και όλα αυτά ακολουθώντας τα με τον δικό μας ρυθμό, όσο συχνά μπορεί και θέλει ο καθένας. Δεν το σκέφτηκα πολύ και γράφτηκα.

Η πρώτη μας "προεργασία" ήταν να ετοιμάσουμε το φάκελο για την χρονιά. Γι'αυτό έπρεπε να ετοιμάσουμε 56 σελίδες, μία για κάθε μήνα και εβδομάδα του χρόνου. Η μόνη προϋπόθεση ήταν να τις ετοιμάσουμε ΧΩΡΙΣ άγχος και πίεση, κάτι που τονίζει συνέχεια. Κι επίσης η παρακίνηση ήταν να μην σκεφτόμαστε καν τι χαρτιά θα χρησιμοποιήσουμε, ό,τι βρούμε μπροστά μας, ανεξάρτητα αν μας αρέσουν ή όχι.

...Ένα πράγμα θα σας πω: ξαφνιάστηκα με το πόσο θεραπευτικό ήταν να κόβω όλα αυτά τα χαρτιά που είχα αποκτήσει με τον έναν ή άλλο τρόπο, αλλά ήξερα ότι δεν επρόκειτο να χρησιμοποιήσω. Ικανοποίηση, μπορώ να σας πω μέχρι και χαρά και απελευθέρωση με κάθε χαρτί που έκοβα και έβαζα στο ντοσιέ, ειδικά όταν ήταν σε σχέδια ή σε χρώματα που ήξερα ότι αλλιώς δεν θα χρησιμοποιούσα.

Αυτά ήθελα να μοιραστώ σήμερα μαζί σας, καθώς και κάποιες φωτογραφίες από το ντοσιέ που ετοίμασα. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το μάθημα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Συγνώμη για τις φωτογραφίες που είναι αρκετά χάλια, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω δεδομένου του καιρού και της ελλείψεως του φωτός!!!










Κι επειδή έχω την συνήθεια να εξηγώ και κάτι από αυτά που έκανα... απλά να σας πω ότι τα γράμματα του τίτλου τα έκοψα με το Silhouette σε καφέ χαρτόνι και στη συνέχεια χρησιμοποίησα άσπρο μαρκαδόρο για να κάνω το ψεύτικο κέντημα. Όσο για τις ετικέτες, σκέφτηκα να τις κάνω ένα βράδυ που με έτρωγαν τα χέρια μου να φτιάξω κάτι αλλά δεν είχα καθόλου μα καθόλου έμπνευση. Έτσι έκοψα τα tags με το Silhouette, άρπαξα ό,τι είχα και δεν είχα από αυτοκόλλητα μικρού αλφάβητου και κάθησα και τα ετοίμασα σιγά-σιγά... ξεκαρδισμένη στα γέλια με το black out και την Ορθούλα, χαχαχαχαχα

Φιλιά!
Νατάσα
Pin It

4 σχόλια:

Myrto είπε...

Χρόνια σου πολλά με πολλές δημιουργίες! Πράγματι φαίνεται ενδιαφέρον το μάθημα- σου εύχομαι να γεμίσεις το βιβλίο σου όμορφες αναμνήσεις.

Μυρτώ

Irini είπε...

Just gorgeous.....enjoy filling it up!!!!
hugz
irini

Maria είπε...

Καλημέρα Νατάσα! Αυτή είναι η πρώτη μου επίσκεψη στο blog σου και εχω μείνει ήδη πολύ ώρα μη ξέροντας τί να πρωτο δω! απο χθες ήθελα να σε ρωτήσω για τα μαθήματα clean&simple τα οποία ηθελα κ εγώ να παρακολουθήσω αλλα δεν το αποφάσιζα γιατι νομιζα πως πρέπει να αγοράσω τα αναφερόμενα υλικά... μαλλον κατάλαβα λάθος? κ εκεί που ειπα οτι θα σε ρωτήσω και θα γραφτω, διαβάζω για αυτά τα μαθήματα που ξεκίνησες τα οποία πάλι ειναι σαν να διαβαζες τη σκέψη μου και την επικοινωνία μου με τη Μυρτώ, και παθαίνω νεα κρίση ενθουσιασμού και ταυτόχρονα απόγνωσης :)
Μετα το smash και αναμένοντας ενα daybook ελπίζοντας να με βολέψει αυτή τη φορά για να γραφω οτι κ εσύ ήθελες εξ αρχής - κατέληξα πως με αγχώνει το γεγονός οτι θελω να ειναι τελειο, στημμένα με απλό τροπο μεν αλλα ταυτόχρονα να μοιαζει με τα οσα κυκλοφορούν, (να συνδιάζονται διακοσμητικά, χαρτιά κτλ). Ελπιζω καποια στιγμή να μπορέσω να παρακολουθήσω κ εγώ τα συγκεκριμένα μαθήματα journaling, για την ώρα συγκρατούμε λογω οικονομικών (γι αυτό η απόγνωση :) )και προς το παρον θα ήθελα αν βρεις χρονο να μου πεις για τα μαθήματα C&S την γνώμη σου και αν βασίζονται σε συγκεκριμένα υλικά - άρα να μην εγγραφώ.
Μεγάλο μήνυμα έγινε :) Φιλιά και καλώς σε βρήκα!

Unknown είπε...

Γεια σου Μαρία! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Όντως, για τα μαθήματα C&S δεν χρειάζεσαι συγκεκριμένα υλικά. Σου δίνουν βέβαια τα υλικά που χρησιμοποιούν οι ίδιες, αλλά παρακινούν να χρησιμοποιεί κανείς τα υλικά που έχει ο ίδιος. Μπορείς να γραφτείς όποτε θέλεις, δεν είμαι σίγουρη μόνο κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Ακόμα και μετά το τέλος μπορείς να γραφτείς, και μάλιστα σε καλύτερη τιμή, και να έχεις πρόσβαση σε όλο το υλικό που μας δίνουν.

Από όσα online μαθήματα έχω παρακολουθήσει, θεωρώ αυτά της Jennifer McGuire τα καλύτερα - ίσως γιατί της αρέσουν πολύ οι τεχνικές, καθώς και σε μένα, και μαθαίνω ένα σωρό πράγματα.

Ό,τι άλλο θέλεις πες μου!

Φιλιά και καλώς βρεθήκαμε ;ο)

Δημοσίευση σχολίου