Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Και το πρώτο μου art journal...

Γεια σας!

Σήμερα έχω κάτι καινούριο να μοιραστώ μαζί σας... Εδώ και καιρό φλέρταρα με την ιδέα ενός art journal, αλλά κάπου το φοβόμουν.

Το προηγούμενο Σάββατο κάναμε σεμινάριο βιβλιοδεσίας με την Ζέφφυ... ξετρελάθηκα!!! Η Ζέφφυ τρομερή, η παρέα τέλεια και το αποτέλεσμα καταπληκτικό - ποτέ δεν περίμενα ότι μία μέρα θα έκανα το δικό μου βιβλίο.

Το γεγονός ότι το βιβλίο που ετοιμάζαμε ήταν για art journal το θεώρησα σαν σημάδι. Για πρώτη φορά άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω επιτέλους ένα.

Και μόλις δύο μέρες μετά έμαθα για ένα καινούριο blog, το Art Journal Cafe με θέμα το art journaling. Και είχαν και την πρώτη πρόκληση με ένα θέμα που πραγματικά μου άρεσε πολύ: το  "μάντρα" της ημέρας. Ποιά είναι αυτή η πρόταση που επαναλαμβάνουμε για να υποκινήσουμε τον εαυτό μας, να παραμένουμε θετικές, να προχωράμε, να εξελισσόμαστε; Τί χρώματα, σχήματα, τεχνικές μας εμπνέει αυτή η πρόταση;

Διάλεξα το καθημερινό μου μάντρα: "Όλα γίνονται για κάποιο λόγο". Τα τελευταία χρόνια έχω διαλέξει να πιστεύω ότι τα πάντα πραγματικά γίνονται για κάποιο λόγο και ότι μας προσφέρουν μία ευκαιρία να μάθουμε κάτι. Για τον εαυτό μας, για τους άλλους, για οτιδήποτε. Όταν αδράζουμε την ευκαιρία και μαθαίνουμε από αυτά που μας συμβαίνουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, έτσι εξελισσόμαστε. Κι αυτή η σκέψη προσωπικά μου δίνει δύναμη και κουράγιο να προχωράει όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα.

Και ορίστε αυτό που έφτιαξα:


Πολύ απλή σελιδούλα, αλλά το καταευχαριστήθηκα φτιάχνοντάς της... Μου πήρε βέβαια τρεις μέρες, που σημαίνει ότι πραγματικά το ευχαριστήθηκα!!! Για πρώτη φορά χρησιμοποίησα modeling paste, έβγαλα τα αποθημένα μου με τα mists, και - από τα βασικότερα - χρησιμοποίησα ένα σκασμό σφραγίδες που μου άρεσαν πολύ αλλά ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει!

Το ασπρόμαυρο περίγραμμα το εμπνεύστηκα από την Rachel στο Artful Evidence. Πριν από λίγους μήνες θαύμαζα τα video της στο youtube, αλλά καθώς δεν ασχολιόμουν με το art journaling, είχα πολύ καιρό να την παρακολουθήσω. Ε, θα ξαναρχίσω τώρα, γιατί η δουλειά της είναι πραγματικά απίστευτη!

Διάλεξα την γκάμα κίτρινο-πορτοκαλί-κόκκινο γιατί τα θεωρώ πολύ χαρούμενα χρώματα που μου φτιάχνουν την διάθεση - όπως και το μάντρα μου. Τα τόνισα με ασπρόμαυρο για να μου θυμίζω ότι η ζωή δεν είναι άσπρο-μαύρο, αλλά έχει άπειρες αποχρώσεις.

Και ένα κοντινό για να δείτε και λίγες λεπτομέρειες:


Αυτά...

Φιλιά,
Νατάσα Pin It

15 σχόλια:

Αλέκα Καλαμάκη είπε...

Πραγματικά υπέροχο Νατάσα μου!!!
Καλή αρχή και καλή συνέχεια!!!
Εχω αρχίσει τελικά και εγώ να πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο!
Καλό βράδυ και να περνάς καλά!!!

Unknown είπε...

Αχ τι όμορφο που είναι!!Και είναι και το πρώτο σου!!!Καλή αρχή λοιπόν!!!άντε και εμείς που είμαστε μακριά να βλέπουμε εσάς να μαθαίνουμε!!!Φιλιά!!!

Maria είπε...

Μπράβο Νατάσα μου είναι πανέμορφες οι σελίδες σου, καλή αρχή! δώσε στα Mist και στις σφραγίδες να καταλάβουν :) Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι, δείχνει δυναμισμό Καλή σου επιτυχία!!

Κατερινα είπε...

Πανεμορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puccarina είπε...

Έχω κυριολεκτικά χαζέψει!!!! Αυτή είναι μια πρώτη προσπάθεια???? Δηλαδή στις επόμενες τι θα δούμε???? Πωπω κυριολεκτικά έχω μαγευτεί Νατάσα μου τι να πρωτοσχολιάσω τα χρώματα....το μήνυμα....το doodling....τις σφραγγίδες???? είναι όλα τέλεια! Περιμένω με αγωνία να θαυμάσω και την συνέχεια ;)

Irini είπε...

Love love your style.....in anything you do!!!!!!!!
Your journal is perfect!!!!
hugz
irini

Aliki είπε...

μπράβο σου Νατάσα μου! μπράβο σου που το τόλμησες και που το ευχαριστήθηκες! συνέχισε έτσι, εξελίσσεσαι καθημερινά τον τελευταίο καιρό...τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση έχω εγώ!
μου λείπετε όλες πολύ!...πήρα και την σελιδούλα σου και συγκινήθηκα πολύ! σε ευχαριστώ!
καλημέρα και φιλιά!

geoleoan είπε...

καλή αρχή!! Είναι υπέροχη πραγματικά, είναι σα να το κάνεις πολύ καιρό!!! μπραβο

Elena Stefanidou είπε...

Eύγε Νατάσα.Κατ'αρχήν οπτικώς είναι φανταστικό.Αφού το ευχαριστήθηκες κιόλας,είσαι κοπμλέ.
ΑΑΑΑχ!Ετσι ειναι αυτά....εσείς εκεί στη Αθήνα ....έχετε απ'όλα.....Αχχχ.
Φιλάκια

Φανή είπε...

Καλημέρα Νατάσα!
Πραγματικό υπέροχο το ύφος, το χρώμα... τι να πω... Τέλειο. Α! Να πω και κάτι ακόμα! Πέρασε από το blog του SofaN να παραλάβεις ένα βραβείο!

Myrto είπε...

Πολύ όμορφο Νατάσα - μπράβο και καλή αρχή!

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια αρχή!!!!!!!! Μου άρεσε πολύ!!! Και αυτό που είναι σημαντικό και διασκεδαστικό με το art journal που μου αρέσει είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει σωστό λάθος. Πάρε λοιπόν τα χρώματα σου και σίγουρα θα το ευχαριστηθείς πολύ!!!

baileyrosy είπε...

Hi Natasha, what a huge huge coincidence I have been contemlating starting a journal myself for some time but like you was a little scared. I also watched Rachel on you tube and was fascinated with her work. The last few days I have been playing around with some pages and I have to say it has been very therapeutic ! Great minds obviously think alike lol ! Love yoUR GORGEOUS WORK . The colours are so tangy and beautiful. Hope you enjoy the journey and thanks for the heads up for the new challenge.

Marie

EFI είπε...

Καλημέρα Νατάσσα! Πολύυυ όμορφο!!!! Και συμφωνώ με τον τίτλο, όλα για κάποιο λόγο γίνονται! Καλή αρχή λοιπόν και να τις γεμίσεις όλες τις σελιδούλες σου!

Maria Tsil είπε...

Μα υπάρχει κάτι που κάνεις και δεν το κάνεις υπέροχα???Απορώ πραγματικά!!!Μπράβο Νατάσα!!Μπράβο!Μπράβο!!

Δημοσίευση σχολίου