Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Zentangle και βραβείο

Γεια σας!

Να προειδοποιήσω ότι αυτή η ανάρτηση θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη; Την δικαιούμαι κι εγώ μία, εεεε;

Το λοιπόν... αυτό το σαββατοκύριακο δεν έφτιαξα τίποτα γιατί αναδιοργάνωσα το craftoδωμάτιό μου... τρελή χαρά! Και ξεκίνησα ένα μίνι άλμπουμ για την μικρή Ιωάννα, θα σας το δείξω όταν το τελειώσω.

Επειδή όμως θα ξαναφύγω για ταξιδάκι και δεν με βλέπω να προλαβαίνω να τελειώσω κάτι, είπα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που έχω κάνει εδώ και 2-3 εβδομάδες.

Πριν από αυτό όμως, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα βραβειάκι που με χαροποίησε ιδιαίτερα! Τις τελευταίες μέρες ανακάλυψα ένα πανέμορφο blog, το SoFan... της Σοφίας και της Φανής. Αν δεν το έχετε επισκεφτεί, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, λογιών-λογιών χειροποίητες δημιουργίες και όλες πανέμορφες!

Η Φανή λοιπόν του SoFan με τίμησε με το βραβείο του "Versatile blogger"!



Το πόσο χάρηκα δεν λέγεται... και γιατί εκτιμώ πολύ την δουλειά τους, και γιατί τελευταία έχω αρχίσει και σκέφτομαι αν το έχω παρακάνει με τα διάφορα που ασχολούμαι - μία βελονάκι, μία κάρτες, μία συνθέσεις, μία μίνι άλμπουμς, τώρα και art journaling; (και πού είστε ακόμα... αν αντέξετε να διαβάσετε όλη την ανάρτηση!). Αλλά εκεί που προβληματίζομαι, εκεί σκέφτομαι "ε, και; Η ουσία είναι να το διασκεδάζω. Και ως αυθεντική Τοξοτίνα, αυτό με βοηθάει να μην βαρεθώ κιόλας!". Οπότε το βραβείο του "Versatile Blogger" ήρθε και έδεσε... (Σημ.: versatile = ευπροσάρμοστος, πολυτάλαντος, ευέλικτος).

Έτσι λοιπόν ήθελα να ευχαριστήσω τις SoFan για το βραβειάκι και με την σειρά μου να το χαρίσω σε κάποια αγαπημένα μου blogs που επίσης ασχολούνται με μία ποικιλία χειροποίητων δημιουργιών:

1. Puccarina Puccarina's workshop: Το κορίτσι που μας έχει τρελάνει με τις τσόχινες δημιουργίες της, τις κάρτες, και τελευταία και με τις συνθέσεις της! A, ράβει κιόλας (που να δείτε το τσαντάκι που έχω, χιχιχι) και κάνει και διάφορες άλλες χαρτοκατασκευές (πηγαίντε να δείτε τα κουτάκια της, τα fortune cookies και τις γιαπωνέζες κουκλίτσες της!). Και είναι και απίστευτος άνθρωπος!!!

2. Ευδοκία - I love scrapbook: Η Ευδοκία κάθε μήνα μας εμπνέει με τις κατασκευές που μας προτείνει στο Get Creative. Επισκεφθείτε το blog της να δείτε όλα τα πανέμορφα projects που κάνει... τί να σας πρωτοπώ; Κουτιά, ημερολόγια, γλυκά, κοσμήματα, συνθέσεις... κλπ κλπ κλπ. Πηγαίντε να ρίξετε μια ματιά!

3. Αλίκη - Aliki's Angel: Το γλυκύτατο αυτό κορίτσι έχει επίσης απίστευτο γούστο στις συνθέσεις της, τα μίνι άλμπουμ της (ε, έχει και τρομερό μοντέλο-έμπνευση!). Τελευταία μας τρελαίνει και με τις απίστευτες mixed-media δημιουργίες της!

4. Νατάσα Τσουφ - Creative Tsouf: Γλύκα-γλύκα-γλύκα. Αυτό σκέφτομαι κάθε φορά που επισκέφτομαι το blog της συνονόματης Νατάσας. Με φοβερό γούστο, θα δείτε από συνθέσεις και άλλες χαρτοδημιουργίες, tutorials, μέχρι γλυκά και προτάσεις για άλλα blogs που ανακαλύπτει στην blogoγειτονιά

5. Μαρία - Δημιουργίες: Θέλετε γλυκύτατες καρτούλες; Μήπως συνθέσεις; Ή μίνι άλμπουμς; Α, έχουμε και mixed media καμβάδες! Ναι, η Μαρία μας παρουσιάζει τις πανέμορφες και σαφώς versatile Δημιουργίες της, πώς να μην της χαρίσω το βραβείο;


Αυτά λοιπόν για το βραβείο... αν αντέχετε ακόμα, έχει και συνέχεια: Το Zentangle με το οποίο ασχολήθηκα πρόσφατα (σας είπα παραπάνω, και πού είστε ακόμα... ;ο))

Προσπάθεια νούμερο 1:




Προσπάθεια νούμερο 2:


Προσπάθεια νούμερο 3:


Ήθελα καιρό να δοκιμάσω το Zentangle - ουσιαστικά ένα είδος doodling έτσι; Ένα βράδυ λοιπόν που ήμουν πάρα μα πάρα πολύ πεσμένη και δεν μπορούσα να κοιμηθώ σηκώθηκα, πήγα στο craftoδωμάτιο και άρχισα να πειραματίζομαι. Το αποτέλεσμα ήταν η πρώτη προσπάθεια που βλέπετε παραπάνω.

Δεν είναι όμως αυτό το σημαντικό. Το σημαντικό είναι ότι λειτούργησε πραγματικά σαν ένα είδος διαλογισμού θα έλεγα. Αν σκοπός του διαλογισμού είναι να αδειάζουμε το μυαλό μας από κάθε σκέψη, αυτό ακριβώς κατάφερα. Στην αρχή ξέρετε, οι σκέψεις στροβίλιζαν το μυαλό μου και τις άφηνα, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρωνόμουν στα σχέδια και στο μαύρισμα. Όταν τελείωσα συνειδητοποίησα ότι πραγματικά το μυαλό μου είχε καθαρίσει, είχα ηρεμήσει πραγματικά και σε πέντε λεπτά είχα κοιμηθεί.

Την άλλη μέρα κατά το μεσημεράκι μια από τα ίδια - αλλά αυτή τη φορά δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και στη δουλειά. Έκανα διαλειμματάκι, και το αποτέλεσμα ήταν η δεύτερη προσπάθεια... αλλά και η ηρεμία και η συγκέντρωση στην δουλειά και πάλι.

Ε, το βραδάκι είπα να το προλάβω και έκανα την τρίτη προσπάθεια πριν πάω για ύπνο.

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα λοιπόν να το δοκιμάσετε... και να δείτε πώς το μυαλουδάκι σας μπορεί κι αυτό να σταματήσει για λίγο!

Αυτά για το Zentangle. Αν κάνετε ένα search στο Google ή στο YouTube θα μπορείτε να βρείτε οδηγίες και ένα σωρό σχέδια. Α, κι εδώ μπορείτε να δείτε τις πρώτες υπέροχες προσπάθειες της Ελένης! : But first I... in a tangling mood!

Ελπίζω να σας αρέσει!

Φιλιά,
Νατάσα

ΥΓ: (Όχι, που θα τελείωνε τόσο γρήγορα η ανάρτηση...) αααα επιτέλους κέρδισα κάτι!!! Το Little Sunday's Place είναι επίσης ένα blog που ανακάλυψα πρόσφατα και ξετρελάθηκα με το πάρα πολύ πρωτότυπο και πανέμορφο μίνι άλμπουμ-χωριό που έφτιαξε πρόσφατα! Εξού και το σχόλιο που της άφησα στην αντίστοιχη ανάρτηση. Και χάρη στο οποίο κέρδισα την κλήρωση που έκανε με το Daybook και chipboard της πολυαγαπημένης Amy Tangerine! Γιούχου!!! Ευχαριστώ πολύ Κυριακούλα!!! Pin It

6 σχόλια:

Aliki είπε...

ευχαριστώ για το βραβείο Νατάσα μου!!
συγκινήθηκα που έβαλες μπρός να φτιάξεις αλμπουμάκι για την μικρή Ιωάννα...και εγώ θα ήθελα να φτιάξω κάτι εαν τα καταφέρω!
το καινούριο αγχωλυτικό hobby σου πολύ μου αρέσει, και οι τρείς σου προσπάθειες φοβερές! ... λές να το δοκιμάσω και εγώ?... μπορεί και να μου χρειαστεί με τα 2 τερατάκια στο σπίτι!
συγχαρητήρια και για το δωράκι, ξέρω πόσο σου αρέσει η AMY οπότε φαντάζομαι πόσο χάρηκες!
φιλάκια γλυκιά μου φίλη!

baileyrosy είπε...

Congratulations on your award and your win and your patience !!!! I cant keep up with you !!! Love your tangling and looks like another talent that you have . Fabulous work and look forward to seeing more of them. Have a good trip.

Marie

Maria είπε...

! Σε ευχαριστώ παρα πολυ, τί ευχάριστη έκπληξη μου έκανες?!! Τέτοια υπέροχη παρουσίαση ουτε εγώ για τον εαυτό μου δεν θα κατάφερνα να κάνω:)

Σου ταιριάζει απόλυτα το βραβείο γιατι οχι μονο ασχολείσαι με διάφορα, αλλα καθε φορά το αποτέλεσμα ειναι υπέροχο!

Οσο για το zentangle... οταν το είδα στην Ελένη με τρόμαξε λίγο η τόση λεπτομέρεια και σκέφτηκα πως "αυτό δεν ειναι για μένα, πιο πολυ θα αγχωθώ παρά θα το ευχαριστηθώ με τόσες λεπτομέρειες" αλλα τώρα που το ξαναβλέπω δεν φαινεται τοσο δύσκολο...ε..? Θα το δοκιμάσω λοιπόν και θα σου πω εντυπώσεις :)
Φιλιά!!!

Vivika είπε...

Καλά το zentangle είναι τρελή πόρωση. Όντως χαλαρωτικό, αλλά τα μαρκαδοράκια τελειώνουν στο πιτς φυτίλι! χεχε.

puccarina είπε...

Απο που να ξεκινήσω.....πρώτα απ όλα ευχαριστώ για το βραβειάκι αλλά ακόμα περισσότερο για τα καλά σου λόγια!Και εγώ αναρωτιώμουν αν η "versatile" πλεύρα μου είναι κάτι καλό ή κάτι κακό χεχε. Το πόσο σε καταλαβαίνω σαν συνάδελφος "τοξοτάκι" δεν λέγεται και εγώ συνεχώς ξεμυαλίζομαι με καινούρια πράγματα...ο

Όσο για το Zentagle στο έχω ξαναπεί σίγουρα θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και τώρα που είδα και τις πρώτες προσπαθειες σου έχω ξετρελαθεί!!!!Ειδικά με την πρώτη έχω πάθει κυριολεκτικά!

Συγχαρητήρια και για το δωράκι σου που είμαι σίγουρη πως σύντομα θα δούμε κομμάτια του σε ακόμα μια υπέροχη δημιουργία σου!

Καλό μεσημέρι και φιλάκια ;)

Φανή είπε...

Πρώτη φορά διάβασα αυτή τη λέξη. Zentagle. Ενδιαφέρουσα τεχνική. Μου θυμίζει λίγο αυτά που ζωγραφίζω όταν μιλάω στο τηλέφωνο! Λες να έχω έμφυτο ταλέντο?? Θα δοκιμάσω! Ευχαριστούμε και για τα καλά σου λόγια! Τα "πήραμε" και τα βάλαμε στη σελίδα που έχουμε συγκεντρώσει βραβεία και λόγια φιλικά! Να είσαι καλά!

Δημοσίευση σχολίου