Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο Κύκλος της Ζωής...

...Ή αλλιώς - "Σκραπάροντας" για θεραπευτικούς λόγους.

Σήμερα έχω να μοιραστώ μία σύνθεση μαζί σας. Πρώτα όμως ένας μικρός πρόλογος.

Ο τελευταίος ενάμιση χρόνος ήταν πολύ έντονος για την οικογένειά μου. Χαρές και λύπες μαζί σαν ρώσικο τραινάκι. Πρώτα έμεινε έγκυος η μία μου ξαδέλφη - το πρώτο της γενιάς του μωρό. Δύο μήνες μετά, μάθαμε ότι ήταν έγκυος και η αδελφή της. Μιλάμε για τρελά δάκρυα χαράς!

Στο μεταξύ όμως... αρρώστησε ο πατέρας τους. Και μέσα σε λίγες εβδομάδες, πριν από ένα χρόνο και 6 μέρες ακριβώς, μας έφυγε.

Μετά ήρθε η πρώτη γέννα τέλος Ιανουαρίου... δάκρυα χαράς και πάλι. Και η δεύτερη γέννα τέλος Μαρτίου... ξανά δάκρυα χαράς.

Πριν από 10 μέρες είχαμε το μνημόσυνο του θείου. Σε 4 μέρες έχουμε τα βαφτήσια των ανηψιών.

Συνειδητοποίησα στο μνημόσυνο ότι ακόμα δεν μπορώ να δω φωτογραφία του χωρίς να ταραχτώ. Πολύ. Και αποφάσισα ότι πρέπει να βάλω μία φωτογραφία του στο γραφείο μου.

Άρχισα να σκέφτομαι μήπως με βοηθούσε ακόμα περισσότερο να φτιάξω μία σύνθεση με τους πρωταγωνιστές. Κοιτώντας στο διαδίκτυο για λίγη έμπνευση, βρήκα ακριβώς την έμπνευση που ήθελα. Κι έτσι έφτιαξα την ακόλουθη σύνθεση:


Ο παππούς και τα εγγονάκια του... ο κύκλος της ζωής. Είναι το μοτίβο που έχει κολλήσει στο μυαλό μου εδώ και ένα χρόνο. Ο κύκλος της ζωής.

Οι εμπνεύσεις λοιπόν ήταν η πρόκληση του The Studio Challenges - 7 Οκτ - Οικογένεια που μου ενέπνευσε το θέμα της σύνθεσης - τι σημαίνει οικογένεια για μένα ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Κι ενώ οι κύκλοι δεν είναι το αγαπημένο μου στοιχείο σε συνθέσεις, όταν είδα αυτό το σκετς για την πρόκληση #89 των Sketches in Thyme, σκέφτηκα για άλλη μια φορά τον κύκλο της ζωής, και στη θέση των τριών φωτογραφιών "είδα" αμέσως τις φωτογραφίες των τριών μεγάλων πρωταγωνιστών.



Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσω την σύνθεση. Δεν ήθελα ούτε διακοσμητικά, ούτε τίποτα. Ήθελα όμως να βάλω μηνύματα που σημαίνουν κάτι σε μένα. Την ξεκίνησα την Κυριακή και την τελείωσα 3 μέρες μετά, έχοντας καταφέρει αυτό που ήθελα, και πολύ πιο ήρεμη. Γι'αυτό αναφέρθηκα στην αρχή της ανάρτησής μου το "σκραπάροντας για θεραπευτικούς λόγους".



Και κάποιες κοντινές φωτογραφίες:

Έσκισα το ημιδιάφανο χαρτί στρογγυλό με την βοήθεια ενός πιάτου. Κάτω από την διαφάνεια σφράγισα λέξεις, ενώ πάνω της κόλλησα λέξεις, όλες είτε σχετικές με τον θείο, είτε με τα ανήψια, είτε και με τους τρεις.

Γύρω από τον κύκλο έγραψα το ρεφραίν από το τραγούδι "Circle of Life" από το Lion King.



Το journaling εκφράζει αυτό που τον τελευταίο χρόνο σημαίνει οικογένεια για μένα. Έχω ένα δεύτερο κρυφό journaling που κόλλησα κάτω από τον τίτλο της σύνθεσης.








Faux stitching με άσπρο gel μαρκαδόρο γύρω από τον κύκλο, messy stitching πάνω και κάτω (και stitching με το χέρι σε τρία σημεία για να κολλήσω καλύτερα το ημιδιαφανές χαρτί με το κραφτ, αλλά δεν βγήκε σε κοντινές φωτογραφίες!




Αυτά λοιπόν από μένα σήμερα... Ορίστε και το τραγουδάκι του Lion King:

"Είναι ο κύκλος της ζωής
Που μας κινεί όλους
Μέσα από απελπισία και ελπίδα
Μέσα από πίστη και αγάπη
Μέχρι να βρούμε τη θέση μας
Στο μονοπάτι που ξετυλίγεται
Είναι ο κύκλος της ζωής"



Πολλά φιλιά,
Νατάσα


Pin It

21 σχόλια:

Aliki είπε...

η αλήθεια είναι οτι δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιες αναρτήσεις...αλλά και αυτές μέσα στην ζωή είναι! καλά έκανες και 'σκράπαρες' μια φωτογραφία του θείου σου, και εγώ το έκανα με μια του μπαμπά μου όταν ένιωσα οτι 'έπρεπε'...βοηθάει πολύ...
Η σύνθεση σου είναι γεμάτη συναίσθημα γι'αυτό και μου αρέσει πολύ, έχει βέβαια και όλα τα στοιχεία που με κάνουν και τρελαίνομαι με τις κάρτες σου η τις συνθέσεις σου! καλή επιτυχία στις προκλήσεις Νατάσα μου! και να είστε πάντα καλά να τον θυμάστε..φιλιά!

Unknown είπε...

πω πω τελεια αναρτηση! ειναι απο τις λιγες που διαβασα καθε λέξη! Νομίζω οτι αυτη η συνθεση εχει πραγματικό νόημα! Μπραβο Νατασα!
ολοι μας λιγο πολυ εχουμε περασει κατι παρόμοιο (εγω πηγα στον αρραβωνα της 1ης μου ξαδερφης την ημερα που κιδεψαμε την γιαγια μου) Ετσι ειναι η ζωη και σιγουρα υπαρχει λογος που γινονται ολα ... καποιος φευγει καποιος ερχεται και σημαισια εχει να μην ξεχναμε τους ανθρωπους. Το χομπυ μας βοηθαει σ'αυτο πολύ!

Myrto είπε...

Δεν ξέρω τι να σου πω γι αυτά που λες, πέρα από το πόσο αληθινά είναι. Και συγκινητικά! Και τα έχουμε βιώσει όλοι μας. Αλλά εσένα σου βγήκαν με τον πιο όμορφο τρόπο.
Αφού συγκίνησες εμένα, φαντάζομαι τις ξαδέρφες σου! Φιλιά!

Stella Bechlivanou είπε...

την καταλαβανω την δυσκολία σου, γιατι και εγω το αντιμετωπίζω..ακόμα δεν εχω καταφέρει να κανω τη σύνθεση που θέλω..καποια στιγμη ελπίζω θα μου βγει.. Ο κύκλος της ζωης.. ταιριάζει γάντι σε αυτο που εξιστορει η συνθεση σου...ευχομαι στην οικογενεια σας τα καλύτερα.. <3

geoleoan είπε...

πολυ όμορφη αναρτηση και σύνθεση, νομιζω οτι οι ξαδερφες θα κατασυγκινηθουν....

Αλέκα Καλαμάκη είπε...

Νατάσα μου Καλησπέρα!
Συγκινήθηκα πάρα πολύ με τα λόγια της σύνθεσης σου, αλλά πιό πολύ με την φωτογραφία του θείου σου.
Τα έχουμε πει εξάλου πόσα χρόνια κρατούσε η οικογενειακή φιλία μας... από μικρή τον έβλεπα...
Εύχομαι να σας καμαρώνει από ψηλά και εσείς να είστε πάντα καλά και τον θυμάστε!
Φιλιά σε εσένα και στην 'Ελλη!!!

puccarina είπε...

...έχω μείνει άφωνη για πολλούς λόγους!!! Σε αυτό το σχόλιο δεν θα γράψω κατεβατό για την ακρίβεια μου δέθηκε η γλώσσα κόμπος...η σύνθεση πάντως βγάζει πολύ συναίσθημα...μα πάρα πολύ!

alexandra polyzou είπε...

ART THERAPY...Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ..........ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΟΥ ΝΑΤΑΣΑ...ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ......Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

In many ways we are so lucky to have a hobby that can help us with our grief, thank you not only for sharing your inner most thoughts and sadness with us but also this beautiful and poignant layout. They say time is a great healer and the fact that you where able to create this memory for you and your family means that you are coming to terms with this great loss and are able to rejoice in the happy times that you all shared .

Marie x

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

εγώ δεν θα γράψω κάτι παραπάνω από τα κορίτσια για την ανάρτηση γιατί με κάλυψαν.Θα πω μόνο ότι με συγκίνησες και με την πανέμορφη σύνθεση αλλά και με το μήνυμα!Ευχαριστώ λοιπόν για την υπενθύμιση...γιατί όλοι μας "κάπου στην μετάφραση χάσαμε το νόημα της ζωής".....Υπέροχα όλα και αγαπημένη παιδική ταινία...Να είσαι γερή να τους θυμάσαι με αγάπη!!!

LittleSunday είπε...

Νομίζω μας άγγιξες όλους με αυτή τη σύνθεση! Το νόημα που θες να περάσεις είναι βαθύ και ξεκάθαρο μέσα από αυτή!

Vicky Varvadouka είπε...

Πολύ συγκινητικό Νατασάκιμου...υπέροχη σύνθεση με νόημα! Ετσι πρέπει να είναι το scrapbooking!!!
Πολλά φιλάκια και μια ζεστή αγκαλιά απο μένα!!
xxx

Κατερινα είπε...

πολυ συγκινητικη αναρτηση!!!φοβερη συνθεση!!!!!

Φανή είπε...

Ο καλύτερος τρόπος για να ξορκίσεις τη λύπη, η δημιουργία. Όλοι έχουμε βιώσει την απώλεια και φαντάζομαι πολλοί από εμάς στις θέσεις των δικών σου φωτογραφιών θα έβαλαν δικά τους πρόσωπα. Πολύ όμορφη δημιουργία και ανάρτηση...
{Fan, όπως λέμε sofan!}

παρασκευη..η αλλιως pizizi είπε...

Η έννοια του scrapbook, όπως είπαν και τα κορίτσια, Να αποτυπώνεις πρόσωπα στιγμές σκέψεις και συναισθήματα..Πολύ ωραίες όλες οι λεπτομέρειες τις συνθέσεις!

despina είπε...

Συγκινητική ανάρτηση και μια υπέροχη σύνθεση!!!!καλή σου επιτυχία!!!!φιλιά!!!

EFI είπε...

Νατάσσα μου δεν ξέρω τι να πω, έχω συγκινηθεί τόσο πολύ, έχει ανατριχιάσει όλο μου το κορμί … πράγματι ο κύκλος της ζωής! Καλά έκανες κι έφτιαξες αυτή τη σύνθεση, εύχομαι να κρατήσεις τις όμορφες στιγμές μαζί του, να θυμάσαι όλες τις καλές κουβέντες και τις συμβουλές και όταν τον σκέπτεσαι να είσαι χαρούμενη που είχες έναν τέτοιο θειο! Έτσι έκανα κι εγώ για τις γιαγιάδες μου. Δεν μπορούσα να το δω αλλιώς. Άψογη η σύνθεση σου!

eudokia είπε...

ο,τι φτιαχνεις μου αρεσει!!!
οσο για το θεραπευτικο κομματι του πραγματος...νομιζω πως ειναι πολυ σημαντικο!

Maria Tsil είπε...

Πραγματικά και χωρίς να διαβάσει κανείς την ανάρτηση σου καταλαβαίνει τα πάντα από την σύνθεση!Ο κύκλος της ζωής δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα!Από τις πιο απίστευτες συνθέσεις σου Νατάσα μου!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι όπως αποτύπωσες στην σύνθεσή σου είναι η ζωή...Σε νιώθω έχασα και εγώ πρόσφατα αγαπημένο μου πρόσωπο αλλά η ζωή συνεχίζεται.Η σύνθεσή σου είναι τέλεια!

Δημοσίευση σχολίου