Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Scrap and Grab - Πρόκληση κάρτας Φεβρουαρίου

Τα μάθατε τα νέα; ωωωω ναι, σωστά διαβάσατε στον τίτλο της ανάρτησης... Το Scrap and Grab ξεκινάει μηνιαίες προκλήσεις κάρτας!!! Γιούπι!!!!

Γιατί τα έχουμε πει... με ό,τι και να ασχολούμαι, δεν θα ξεχάσω ότι αυτό το υπέροχο ταξίδι στις χαρτο-δημιουργίες ξεκίνησε για μένα με τις κάρτες και θα παραμείνουν η πρώτη μου αγάπη ;) Πώς να μην χαρώ λοιπόν όταν η Χρύσα μου πρότεινε να ετοιμάζω τις μηνιαίες προκλήσεις κάρτας για το Scrap and Grab για το επόμενο εξάμηνο;

Για τον Φεβρουάριο λοιπόν, αυτό που θέλουμε είναι να ετοιμάσετε μία κάρτα με φόντο το οποίο θα έχετε φτιάξει εσείς! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε - σφραγίδες, μελάνια, μαρκαδόρους, στένσιλς, mists, ό,τι θέλετε και σας ευχαριστεί περισσότερο. Ένας περιορισμός μόνο υπάρχει: καθόλου pattern paper!!!

Όπως καταλαβαίνετε, οι επιλογές σας είναι πραγματικά απεριόριστες. Για τα παραδείγματα που έφτιαξα χρησιμοποιήσα κυρίως υλικά που έχω για κάρτες, αλλά εσείς αφήστε την φαντασία σας να καλπάσει!

Έφτιαξα λοιπόν μία σειρά από κάρτες, χρησιμοποιώντας την ίδια σφραγίδα φόντου, το ίδιο ακριβώς sketch και τα ίδια (σχεδόν) χρώματα, για να δείτε πόσο διαφορετικά αποτελέσματα μπορούνε να βγούνε. Και αρχίζω... ετοιμαστείτε για αρκετές φωτογραφίες!

Πρώτα όλες οι κάρτες μαζί:



1. Σφράγισμα στο ίδιο χρώμα με το χαρτόνι (tone on tone). Απλά σφράγισα με καφέ μελάνι σε κραφτ χαρτί:




Το αποτέλεσμα είναι αρκετά διακριτικό. Για ακόμα πιο διακριτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να σφραγίσετε με Versamark ή κάποιο παρόμοιο άχρωμο μελάνι για embossing. Και ένα κοντινό:




2. Άσπρο heat embossing σε κραφτ χαρτί.


Το αποτέλεσμα είναι αρκετά πιο φωτεινό από την προηγούμενη κάρτα. Και ένα κοντινό:


3. Άσπρο heat embossing σε μαύρο χαρτί - για να γίνει η σύγκριση με την προηγούμενη κάρτα:



Βλέπετε πόσο πιο έντονη είναι η αντίθεση. Εδώ τα διακοσμητικά τα κράτησα σε κόκκινο χρώμα.



4. Distress markers - δηλαδή γενικότερα μαρκαδόρους για σφραγίδες - προσοχή, όχι με βάση αλκοόλ! Γέμισα την σφραγίδα μου με διάφορα χρώματα distress markers, στην συνέχεια την ψέκασα από μακρυά με νερό - για να ζωντανέψουν τα χρώματα, αλλά να μην γεμίσει και νερό και μου χαλάσει το σχέδιο, και στη συνέχεια σφράγισα.



Και ένα κοντινό. Προσέξτε να καλύψετε όλη την σφραγίδα και να μην την πατήσετε σαν εμένα που μου έμεινε ένα μικρό κενό κάτω από το μήνυμα! ;)



5. Τέλος, η αγαπημένη μου τεχνική: άσπρο heat embossing και στη συνέχεια distress inks. Είναι από τις μακράν αγαπημένες μου τεχνικές, δεν ξέρω γιατί έχω τόσο καιρό να την χρησιμοποιήσω!



Και ένα κοντινό:



Ελπίζω να σας αρέσουν!

Τι λέτε λοιπόν, θα παίξετε μαζί μας; Βγάλτε τα υλικά σας και δημιουργείστε με χαρά! Συμμετοχές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου... και η νικήτρια κάρτα θα κερδίσει ένα δωράκι από την Χρύσα!

Φιλιά,
Νατάσα


Pin It

8 σχόλια:

Athanasia είπε...

Φανταστικές τεχνικές! Μπράβο Νατάσα μου και καλή αρχή!

Melitini είπε...

Συγχαρητήρια!
Είμαι σίγουρη ότι όλες οι προκλήσεις που θα ετοιμάσεις θα είναι μία και μία!!!
Καλή αρχή και σε σένα και σε μας που θα προσπαθούμε να παίρνουμε μέρος! :)

Rania K. είπε...

Τέλεια Νατασάκι!!! Φοβερές οι τεχνικές και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα! Μου αρέσει που θα έχουμε και άλλο Blog με προκλήσεις για κάρτες...και που φυσικά θα μας εμπνεεις εσύ με τις δημιουργίες σου ! Φιλια!

παρασκευη..η αλλιως pizizi είπε...

Καλώς ήρθες στην ομάδα του Scrap and Grab! και ξεκίνησες πολύ δυναμικά με υπέροχες κάρτες και τεχνικές!!

eudokia είπε...

συγχαρητηρια κοριτσακι!!ειδικα στις καρτες εισαι εξπερ!!!δεν το συζητω!! πολυ ωραια τα παραδειγματα σου!!και ωραια η προκληση βεβαιως βεβαιως!!

joyscraft είπε...

οοοο μπραβο νατασα!!! συγχαρητηρια!! και υπεροχη προκληση !!!! :) για τις καρτες ενα θα πω.... θεικες!!! ΘΕ-Ι-ΚΕΣ!!!!!

Maria Tsil είπε...

Εντάξει Νατασάκι μου δεν πάιζεσαι!
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι το κάνεις να φαίνεται παιχνιδάκι!Είναι θεικές!
Καλή αρχή Νατασάκι μου.Μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης από εσένα δεν υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

Natasha, stunning cards ! All of your techniques are just sheer perfection and the resulting cards look so different depending on the technique. Such inspirational cards and i love them all.

Marie

Δημοσίευση σχολίου