Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

C is for... Corazón

Καλημέρα!

Προχωράει το altered dictionary χάρη στις προκλήσεις - εμπνεύσεις του Alpha Challenge του Craft Barn... Νέο γράμμα για αυτές τις δύο εβδομάδες το "C"... και η λέξη που επέλεξα είναι η  "Corazón" (Κοραθόν), που σημαίνει βέβαια καρδιά (πολλές καρδιές μαζεμένες τελευταία!!!).

Η σελίδα που έφτιαξα:



Διάλεξα να βασίσω την σελίδα μου σε ένα από τα παλιά αγαπημένα μου τραγούδια, το "Corazón Partío" του Alejandro Sanz. Για πολλούς λόγους. Ας πω όμως πρώτα κανά-δυο λόγια για την σελίδα...

Πρώτα ετοίμασα μία μικρή καρδιά σε χαρτί post-it για να καλύψω και να προστατέψω τον ορισμό της καρδιάς στο λεξικό. Αφού άπλωσα gesso, ετοίμασα μία άλλη καρδιά σε χαρτί Α4 και χρησιμοποίησα το αρνητικό της ως στένσιλ για την μεγάλη καρδιά. Ψέκασα με κόκκινο mist και το στέγνωσα. Έκανα τα περιγράμματα και στις δύο καρδιές με μαύρο μολύβι και το έτριψα με το χέρι μου. Και μετά έγραψα τους στίχους του τραγουδιού σε όλη την σελίδα.

Απόλαυσα πολύ την προετοιμασία αυτής της σελίδας, που είχε και την θεραπευτική της χροιά. Όσο έγραφα τους στίχους, μου έρχονταν ένα σωρό αναμνήσεις. Από όταν, φοιτήτρια ακόμη, μάθαινα ισπανικά και ονειρευόμουν την στιγμή που θα πήγαινα να γνωρίσω από κοντά αυτήν την χώρα που είχα ερωτευτεί πριν καν την επισκεφτώ. Όταν, μετά από χρόνια, τελικά πήρα την απόφαση να αφήσω δουλειά μου και ότι άλλο είχα στην Ελλάδα και να πάω στην Ισπανία για μεταπτυχιακά. Για τον αν επιβεβαιώθηκε ή όχι η ιδέα του ρομαντικού ισπανού που είχα στο μυαλό μου (για όσες απορείτε και είστε ρομαντικές... συγνώμη, θα σας απογοητεύσω, η απάντηση είναι όχι!). Την σχέση που ανέπτυξα τελικά με αυτήν την χώρα, που ούτε στα τρελά μου όνειρα δεν το φανταζόμουν όταν ακόμα μάθαινα την γλώσσα. Το πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που απόλαυσα τα αγαπημένα μου ισπανικά τραγούδια (το συγκεκριμένο το άκουγα συνέχεια καθώς έγραφα τους στίχους στο ημερολόγιο. Μετά από τόσα χρόνια και τους θυμόμουν ακόμα!). Και το τι σημαίνει σήμερα για μένα αυτό το τραγούδι (θα μου επιτρέψετε αυτό να το κρατήσω για τον εαυτό μου ;) )

Αυτά λοιπόν... ορίστε και το τραγουδάκι:


πωπωπω.... ο Alejandro Sanz νιάτο!

Μετάφραση (ελεύθερη) του ρεφραίν:
"Ποιος θα μου παραδώσει τα αισθήματά του
Ποιος θα μου ζητήσει να μην τον εγκαταλείψω
Ποιος θα με σκεπάσει σήμερα το βράδυ αν κάνει κρύο
Ποιος θα μου γιατρέψει την ραγισμένη μου καρδιά
Ποιος θα γεμίσει άνοιξη αυτόν τον Γενάρη
Και θα κατεβάσει το φεγγάρι για να παίξουμε
Πες μου αν φύγεις πες μου γλυκιά μου
Ποιος θα μου γιατρέψει την ραγισμένη μου καρδιά"

Μιλάμε για πολύ πόνο! χαχαχα

Και μία ανάμνηση trivial: ένας φίλος μου είπε τότε που άκουγα το τραγούδι ότι ο Alejandro Sanz θεωρείται ο Ρουβάς της Ισπανίας... φανταστείτε την φρίκη μου όταν τον είδα σε video!!!! χαχαχαχαχαχαχα

Ελάτε λοιπόν από το The Craft Barn blog να δείτε και τις άλλες συμμετοχές και να παίξετε κι εσείς... είναι θεραπευτικό!

Φιλιά,
Νατάσα




Pin It

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ερωτεύτηκα ... την σύνθεση σου, το τραγούδι, την γλωσσα ... και το Alejandro !!!! Μπράβο βρε Νατασάκι που μας ταξίδεψες πρωι πρωι!!!

eudokia είπε...

ενταξει...δεν εχω λογια!!!τι να πω!!!ειναι καταπληκτικο το αποτελεσμα!!!!

puccarina είπε...

υπέροχο απ όλες τις απόψεις....όσο για τον Alejandro τον είχα σταμπάρει απο το ντουέτο με την Shakira (la tortura....) και είχα κολαστεί η γυναίκα χαχα αλλά το κομματάκι το συγκεκριμένο δεν το είχα ξανακούσει ;) Νατασάκι μου είναι υπέροχη η σελίδα σου με τόσο συναίσθημα (δεν σχολιάζω την υπομονή σου να γράψεις τους στίχους σε όλη τη σελίδα!!!) Eύχομαι "να ντύσεις" και άλλα τραγουδάκια με όμορφες αναμνήσεις στο άμεσο μέλλον ;)

ChristinaD είπε...

Wow!!! τέλειο!!! Διάλεξες και την γλώσσα που λατρεύω!! Υπέροχο αποτέλεσμα!!

παρασκευη..η αλλιως pizizi είπε...

υπέροχη η σελίδα σου! και εγώ που μια μανία την έχω με την ισπανια έχω αυτό το τραγουδάκι με την λέξη corazon!..

http://www.youtube.com/watch?v=ED95deqFxc4

είχαμε ξεβιδωθεί να το χορεύουμε το 2002!..

Maria Tsil είπε...

Υπέροχη Νατάσα μου!Υπέροχη!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα!
Από το πρωί που διάβασα την ανάρτηση σου γελάω με το σχόλιο σου για τον Ρουβά της Ισπανίας!
Είσαι φοβερή!

Rania K. είπε...

Φοβερή η σελίδα σου ...αλλα και το τραγουδάκι...και οι στίχοι....φιλάκια φιλενάδα μου!! <3!!

ioanna είπε...

Ειναι τέλειο !!!!!!
Η Κοκκίνη μπογιά στην άκρη της αριστερής σελίδας μου άρεσε τρέλα,όπως και το ότι εγγραψες στους στίχους για backround ειναι φοβερή ιδέα!!!!!!!!
Καταπληκτική ανάρτηση φιλενάδα μας ταξιδεψες!!!
Φιλιά!

Δημοσίευση σχολίου